Tuunikalapirukas
portsjoneid12
Komponendid
160 g nisujahu
85 g Tere võideksit
soola
3 sl külma vett
1 sibul
1 vees konserveeritud tuunikalakonserv
180 g mozzarella riivjuustu
3 muna
100 ml piima
suur peotäis kirsstomateid
soola
pipart
basiilikut
pitsamaitseainet
1 sl õli
Juhend
- Sega toasoe võideks jahu ja soolaga. Lisa külm vesi ja töötle kiirelt ühtlaseks tainaks.
- Suru tainas küpsetauspaberiga vooderdatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi põhja ja äärtele.
- Küpseta eelsoojendatud 200kraadises ahjus, kuni tainas on eelküpsenud.
- Tükelda sibul ja prae õlis klaasjaks. Laota pirukapõhjale ja raputa peale kuivatatud basiilikut või hakitud värskeid ürte.
- Nõruta kalakonserv ja kata sellega pirukapõhi, peale peale riivjuust.
- Klopi lahti munad ja piim, vala vaikselt vormi.
- Lõika kirsstomatid veerandikeks või tavaline tomat viiludeks ja laota pirukale. Maitsesta soola ja pipraga.
- Küpseta 200kraadises ahjus 25-30 minutit.
- Retsepti idee Regina Karlep
- "Sõbralikud söögid" foto Irina Tammis