Lihakas lillkapsapitsa
portsjoneid8
Komponendid
300 g lillkapsast (riivitud kaal)
2 muna
1 sl õli
75 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
soola
musta pipart
pitsamaitseainet
2 sl tomatipastat (100%)
60 g salaamit
70 g küpsetatud kanafileed
80 g teravamaitselist kõvajuustu (n Valio Forte laastud või riivitud)
150 g kirsstomateid
Juhend
- Purusta lillkapsas köögikombainis või riivi käsitsi, tõsta rätikule, lisa soola, sega läbi ja jäta u 20 minutiks seisma.
- Klopi lahti munad, maitsesta soola, pipra ja pitsamaitseainega, sega juurde õli.
- Lülita ahi 200kraadile soojenema, pane ahju veenõu.
- Pigista lillkapsast rätiku abil välja liigne vedelik ja sega munaseguga.
- Lisa jahu ja küpsetuspulber, sega korralikult ühtlaseks taignaks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja aja õhukese kihina ümmarguseks vormiks, taigen kerkib veidi.
- Küpseta ahju keskosas umbes 15 minutit kuni põhi kergelt pruunistub.
- Määri põhjale tomitipasta, laota salaami, puista tükeldatud kanafilee ja juust ning aseta tomatipoolikud pitsale.
- Küpseta kuni juust sulanud ja pitsa saanud kuldse välimuse!
- Regina